Een kletsnat 1e halfjaar. Groenten gezond en wel onderweg. Dat beloofde wat te worden. Alles op orde, redelijk bij ondanks het slechte, natte weer. Dan weer koud, dan weer te heet. Het is ook nooit goed…
Toch heeft het weer er al met al voor gezorgd dat wat heerlijk stond te groeien, het niet heeft gered. Alles in het water gevallen. Aardappelen, wortels, bieten verdronken, pompoenplanten redden het deels ( tot nog toe), bonen moeten overgezaaid, oerprei kan mogelijk nog deels gered, verpootte palmkool, sla plantjes, enz. enz, zijn weggekwijd. Kortom: geen oogst dit jaar.
Wel van het vroege voorjaar capucijners, tuinbonen en peulerwten. Deze zitten ondertussen in de vriezer. Dus… er is nog wat voorraad.
We zijn aan het overzaaien geslagen. Wel laat voor de meeste groente, maar toch een kans als we een lang, goed najaar zouden hebben.
Zo zie je maar weer, een mens begint niets tegen de grillen van de natuur.
Het maakt je klein en.. je moet weer aanpassen en soms het roer omgooien.

Deze periode heeft er ook voor gezorgd dat we hebben besloten om geen groente meer in de winkel te verkopen. Punt uit!
Als we veel van iets hebben zal er aan de weg een bord staan met de desbetreffende groente of fruit te koop.
Mochten we veel te veel hebben, dan kunnen we leveren aan de voedselbank.

De winkel blijft gewoon open voor alle bio groente en fruit dat verwerkt is tot jams, enz. Ook gedroogde appeltjes, Stiense bonen, kruiden, ingevroren erwten, capucijners, enz. zullen nog steeds te koop zijn.

De seizoenstaarten blijven heerlijk aanwezig bij een kopje koffie of cappucino op het terras. Ook zijn taarten te bestellen.
We gebruiken weinig suiker en als u wilt helemaal niet!